Store fordele ved at bruge højbede i din køkkenhave

14 maj 2020
Emilie Jacobsen
Store fordele ved at bruge højbede i din køkkenhave

Hvis du gerne vil etablere en køkkenhave i din have, er det virkelig en stor fordel for dig, at du vælger at etablere den i højbede frem for direkte i jorden. Først og fremmest er det nemlig langt nemmere for dig at overskue, hvad du har plantet i de forskellige bede, når du skaber et højbed.

På den måde bliver det nemmere for dig at luge ukrudtet væk i bedet og lade de små grøntsagsspirer stå. Hvis du sår direkte i jorden, vil der typisk være mere ukrudt, og det kan være sværere for dig at overskue, hvad der er ukrudt, og hvad der ikke er. 

Derudover giver højbedene dig også en langt bedre arbejdshøjde, end hvis du sår direkte i jorden. Det er hårdt for knæ og ryg, hvis du skal ligge og luge og så direkte i jorden. Ved at hæve bedene kan du give din krop nogle langt bedre arbejdsforhold. Dermed kan du også blive ved med at have højbede i længere tid. 

Der findes selvfølgelig mange forskellige steder, hvor du har mulighed for at købe højbede. Det er dog vigtigt, at du ser dig for, så du får nogle, der har en høj kvalitet. Dem kan du for eksempel finde på lyngeshoppen.dk.

De har specialiseret sig i at forhandle forskellige former for udstyr til haven. Skal du i gang med en større omorganisering af din have, kan du derfor også finde meget andet nyttigt udstyr hos dem. 

Hos lyngeshoppen.dk forhandler de højbede i metal, da de holder i længere tid end højbede af træ. Du kan vælge mellem ubehandlet metal, der med tiden vil få en flot rustrød farve, og behandlet metal, der beholder sin flotte skinnende metalliske nuance.

Du kan få dem i mange forskellige størrelser og former, dermed er det muligt for dig at vælge de helt rette til din have. Læs mere på https://www.lyngeshop.dk/hoejbede 

Flere Nyheder