Skal man være på nakken af folk ved haveservice?

16 december 2020
Anders Lundtang Hansen
Skal man være på nakken af folk ved haveservice?

Man var måske sådan en frisk og rørig person, som i gamle dage selv kunne udføre sin haveservice i Svendborg, fordi man gik op i denne have med hud og hår, som var det det vigtigste i ens liv.

Man kunne ikke forestille sig at leve uden denne have, fordi den var ens kreative hjemsted, hvor man kunne falde til ro efter arbejdet, man fandt hvile væk fra dagligdagens stress, og man kom ud i den friske natur.

Man har hele livet haft en have, fra man boede hjemme, og til nu hvor man er godt oppe i årene, men stadig ikke vil på pensionat, og man har sig en lille have at kigge ud på.

Den er ikke meget, men den er en god erstatning for den have, som man havde for bare et par år siden.

Desværre har man ikke længere kræfterne til at tage sig af haven, men derfor skal den ikke forfalde. Det ville man ikke kunne leve med. Så man har tilkaldt haveservice udefra.

Lad de professionelle om at overtage arbejdet

Faktisk var man ikke helt med på idéen, da den blev forelagt en, for man har altid gjort det at tage sig af haven selv, men man kan godt se, at konsekvensen er at se haven forfalde, for der er ikke andre, man lige kender, der har tiden til at hjælpe en.

Men det er stadig folk udefra, som man ikke kender eller direkte har tillid til, der skal tage sig af ens have, som man holder så meget af.

Så når havefolket kommet ud til en, så kigger man dem nøje over nakken og næsten kommenterer på hvert græsstrå, der bliver vendt og drejet.

Det kan gøre det besværligt for dem at udføre deres arbejde, og selvfølgelig skal det gøres efter dine specifikationer, men du må også acceptere, at tiden er kommet til at overlade det grove arbejde til den yngre generation – der godt ved, hvad de laver.

Flere Nyheder