Situationer hvor du skal bruge en el-installatør

12 august 2021
Steffen Hansen
image

Hvis du har købt en bolig, har du nok i forvejen et hav af ting, der skal installeres. Det kan være alt fra WiFi til installationen af din nye opvaskemaskine. Det er måske temmelig uoverskueligt at gøre selv. Særligt det sidstnævnte kan kræve en fagperson med ekspertise inden for området. I dette indlæg vil vi kigge på situationer, hvor du kan eller skal henvende dig til en el-installatør. Læs med i det nedenstående.

Hårde hvidevare

Hvis du har købt en bolig, hvor du har købt en del nye hårde hvidevarer, bør du hyre en el-installatør til at få dem installeret korrekt. Det er nok ikke noget alle og enhver selv kan gøre. I en opvaskemaskine skal du eksempelvis have tilkoblet vandtilløbet til din opvaskemaskine, så den kan få det beskidte vand ud af opvaskemaskinen. En el-installatør får installeret dine nye hvidevare på korrekt vis og uden det ender med problemer. 

Alarmsystemer

Hvis du har et alarmsystem, som du skal have tilkoblet til din nye bolig, så kan en el-installatør godt installere det for dig. Et godt alarmsystem sikrer dig mod indbrud, hvorfor det er bedst du får hjælp til en korrekt installation, der stemmer overens med lovgivningen. I værste fald kan det ende med, at dit alarmsystem ikke fungerer korrekt og dit hus bliver nu sårbar mod indbrud. 

Almindelige stikontakter

Hvis du skal have installeret nye stikkontakter i din nye bolig, så skal du også bruge en el-installatør. De ved lige nøjagtig, hvordan det skal installeres. Du kan ikke selv ordne dette, da det kræver en vis faglig forståelse for det mængde volt og kabler, der er inde i en stikontakt. Du kan risikere at få stød, hvis du gør det forkert eller i værste fald skabe nedbrud i dit relæ. Så hvis du vil undgå løse forbindelser og nedbrud i dit relæ, så bør du overlade jobbet til en el-installatør. 

Flere Nyheder