Lad din psykolog hjælpe dig igennem krisen

Lad din psykolog hjælpe dig igennem krisen

Går du rundt og kæmper med evige bekymringer over dit liv og din fremtid – og har du brug for en god guide som kan hjælpe dig tilbage på det rette spor? Så kan du med fordel opsøge en dygtig psykolog som beskæftiger sig med meta kognitiv terapi.

Hvad er meta kognitiv psykologi?

Meta kognitiv terapier en terapi form med hoved fokus lagt på en modificering af vore indre overbevisninger – de overbevisninger som forårsager og fastholder os i tilstande af evig bekymring og overtænkning. Inden for den meta kognitive psykologi arbejdes der især med patientens egne ideer og overbevisninger om egne tanker og følelser.

Målet er at hjælpe patienten til en erkendelse af det ganske uhensigtsmæssige ved disse overbevisninger, og dernæst erstatte dem med nye og mere formålstjenlige idéer. På den måde er det muligt at minimere symptomer på eksempelvis stress, angst og depression, og meta kognitiv terapi anvendes da også som oftest inden for klinisk psykologi til behandling af eksempelvis generaliseret angst, OCD og depressive lidelser.

Hvordan kan jeg have glæde af meta kognitiv terapi?

Du behøver dog ikke at have en psykisk diagnose eller en mental lidelse for at kunne få glæde af meta kognitiv terapi. Metoder egner sig nemlig også fint som redskab i forbindelse med almen psykolog praksis.

Hos en psykolog med speciale inden for eksistentiel og meta kognitiv psykologi vil du opleve en tilgang til dine problemstillinger som når hele vejen rundt. Du vil opnå en øget indsigt i de mekanismer som styrer dine negative tanke mønstre – og dermed en erkendelse af hvad du kan gøre for at ændre på disse. Og du vil lære at forholde dig til de problemstillinger, som plejer at skræmme dig, på en ny måde.

Leder du efter en kompetent psykolog i Lyngby kan du med fordel kontakte Lars Bjarnø via hjemmesiden larsbjarno.dk