Lad din lokale maler fikse dine vægge og lofter

26 november 2020
Astrid Pedersen
Lad din lokale maler fikse dine vægge og lofter

Der er rigtig mange gode grunde til at få malet vægge, lofter og indvendigt træværk i boligen med jævne mellemrum. Først og fremmest er det altid rart, og særdeles befordrende for den mentale trivsel, når omgivelserne er smukke og friske.

Gammel, afskallet maling på væggene i dine stuer, eller tapet som krøller i hjørnerne, er irritationsmomenter som kan få dit hjem til at fremstå nusset og snusket. Ønsker du i stedet rene linjer, klare farver og flotte, ensartede vægge i dit hus eller i din lejlighed bør du være obs på forfaldet når det indtræffer. På den måde kan du nå at forberede malerarbejdet – og finde den rette maler til opgaven.

Hvorfor ikke bare male væggene selv?

Du mener sikkert at du fint selv er i stand til at male din bolig indvendig. Men her skal du være opmærksom på at malerarbejde har en tendens til at gribe om sig – og at det ikke er gjort med at smøre maling på væggene. Du skal forberede væggene grundigt forud for selve malerarbejdet hvis du vil være sikker på at resultatet bliver smukt, ensartet og holdbart.

Det betyder at du skal slibe samtlige vægge med sandpapir for at fjerne fedt og smuds som har sat sig i malingen i årenes løb. Dernæst skal væggene vaskes ned, og primes med blåt vand, også kaldet Microdispers. Først da kan du komme i gang med at grunde og male. Dette skal gøres ad flere omgange, da eet lag maling sjældent er tilstrækkeligt. Og hvert enkelt lag maling skal nå at tørre helt inden det næste påføres.

Find en dygtig maler i dit lokal område

Som det fremgår vil maling af vægge snildt komme til at tage mange dage. Og når først væggene står flotte og nymalede vil du hurtigt kunne se at lofter og træværk også trænger til maling. Derfor kan det godt betale sig at overlade malerarbejdet til en faglært maler – og ham kan du finde på https://malerkanonen.dk/maler/ 

Flere Nyheder