Kom ud af din alkoholafhængighed med misbrugsbehandling

07 april 2021
Astrid Pedersen
Kom ud af din alkoholafhængighed med misbrugsbehandling

Drikker du lidt mere end godt er, og er du i tvivl om hvorvidt du skal skære lidt ned – eller måske lægge flasken på hylden? Så bør du overveje misbrugsbehandling.

Hvordan ved jeg om jeg har brug for misbrugsbehandling?

Hvis du er i stand til at overveje om dit misbrug er problematisk er det bare om at smede mens jernet er varmt. Det betyder nemlig at du endnu ikke har nået det stadie og selvfornægtelse og selvbedrag som er misbrugerens største forhindring når det handler om at komme i behandling.

Mange misbrugsramte eller alkoholiserede personer vil nægte at anerkende eksistensen af et problem, og dermed behovet for misbrugsbehandling. Derfor er det vigtigt at du tager dit forbrug af alkohol op til revision mens du endnu er i stand til det.

Du kan starte med at kigge på dine alkohol vaner. Hvis du har brug for en lille gibbernakker fra det øjeblik du står ud af sengen om morgenen, og dermed løbende må supplere med øller eller sjusser i løbet af dagen, er der noget der tyder på at du har oparbejdet det der kaldes tolerans.

Tolerans betegner en tilstand af afhængighed hvor dit alkohol forbrug bliver nødt til at stige for at matche kroppens behov. Samtidig har du behov for at have et vist kvantum alkohol i kroppen for overhovedet at kunne gennemføre dagligdagens gøremål – en såkaldt funktions promille.

Måske føler du dig ikke fuld selv om du i løbet af en dag har indtaget alkohol i mængder som normalt ville slå en voksen mand omkuld. Men dette skyldes altså den tolerans du har opbygget. Og så kan du roligt betragte dig selv om alkoholiker.

Hvor kan jeg få den bedste misbrugsbehandling?

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du altid få hjælp til alkoholbehandling. Du kan læse mere om Behandlingscenter Søby Park på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder