Har et misbrugscenter rent mel i posen?

Har et misbrugscenter rent mel i posen?

Hvis du har fulgt med i nyhedsstrømmen på det seneste – eller for den sags skyld bare med jævne mellemrum, hvor dette emne ofte er oppe at vende – har du måske noteret dig, at der er skudt en del misbrugscentre op, der ikke ligefrem er til for misbrugernes hjælp.

De tænker mere på profit end noget andet, og dem skal du undgå, hvis du enten som misbruger, pårørende og kommunalt regi leder efter et godt behandlingscenter.

Det kan dog være svært ved selvssyn at spotte, om du er ved at bevæge dig ind på et territorium med et misbrugscenter, der tænker på at høste fortjeneste via brugerbetaling eller støtte fra foreninger, fonde eller kommuner.

Derfor vil vi udstyre dig med nogle tricks til, hvordan du formentlig kan undgå disse uacceptable misbrugscentre, om du så har lyst til at melde dem eller ej til myndighederne senere.

Heldigvis er det ikke alle af den slags behandlingshjem, der går efter at udnytte brugerne. Det er nemlig rent ud sagt uetisk at udnytte borgere, som befinder sig i en svær situation og måske ikke har det store overblik i tilværelsen på nuværende tidspunkt til at lave den store research, om man er ved at lukke sig ind på et dårligt misbrugscenter.

Heller ikke de pårørende kan have det store overblik, da de også er desperate efter at hjælpe misbrugeren i deres omgangskreds.

Skulle det dog lykkes dig at have tiden til at undersøge misbrugscenteret nærmere, så foreslår vi, at du søger aktindsigt, som alle mennesker kan, i centerets økonomi og forretningsmodel. Endda kan du let ved nogle klik på nettet finde frem til dette.

Formentlig er det nemmeste dog at google dig rundt på nettet for at se, om der er andre misbrugere eller pårørende, der har noget positivt eller negativt at sige om misbrugscenteret.

Dette skal selvfølgelig være fra en uafhængig instans og ikke fra centerets egen side, da disse udtalelser kan være manipulerede.