Giv det beskadigede trægulv en chance til med en gulvafslibning i Egå

08 maj 2019
Astrid Pedersen
Giv det beskadigede trægulv en chance til med en gulvafslibning i Egå

Hvis dit hjem er forsynet med et intakt – eventuelt originalt – trægulv, gør du sikkert alt, hvad du kan, for at bevare det smukt og levende. Derfor er det ekstra og særligt ærgerligt, når trægulvet lider overlast – for eksempel i forbindelse med en omfattende vandskade – og som følge heraf bliver bulet, ujævnt og måske endda misfarvet.

Det, der sker, når et trægulv udsættes for væde i de mængder, en voldsom oversvømmelse kan afstedkomme, er, at fibrene i træet suger væden til sig, og dermed udvides. Hvis fugten først for alvor har fået fat i træværket, kan du tørre det nok så grundigt – skaden er sket, og træet vil reagere med at svulme op og slå dybe revner.

Der kan også ske det, at de enkelte lameller, planker eller brædder, som udgør dit trægulv, svulmer så meget op, at de skubber til hinanden, og derved danner niveau forskelle i dit før så jævne og plane trægulv.

Udjævn skævheder og få has på de dybe revner med en gulvafhøvling

Dette behøver dog ikke at betyde, at du nødvendigvis skal skille dig af med det gamle trægulv. Er trægulvet ellers intakt, og træværket sundt og uden råd eller svamp, kan gulvet med stor sandsynlighed genvinde sin ensartede overflade med en grundig gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling udlignes de buler og skrammer, som er opstået som følge af vandskaden, og eventuelle niveau forskelle udjævnes.

Hvis du vælger at lade en dygtig og rutineret gulvmand udføre din gulvafhøvling, slipper du selv for besværet – og du minimerer risikoen for yderligere skader på dit trægulv. En erfaren og faglært håndværker vil kunne udføre såvel den indledende gulvafhøvling som den opfølgende gulvafslibning og den afsluttende efterbehandling til perfektion. Og så vil du atter kunne glæde dig over dit smukke og ensartede trægulv.

Få et ikke bindende og gratis tilbud hos gkservice.dk

Flere nyheder