Få styr på bolig paragrafferne med en dygtig boligadvokat

28 februar 2019
Astrid Pedersen
Få styr på bolig paragrafferne med en dygtig boligadvokat

En bolighandel er altid omgivet af et hav af dokumentation: Salgsopstilling, købsaftale, skøde, servitutter, tilstandsrapporter, energi rapporter, samt de mange forskellige regler, som eksisterer i ejerforeninger, andelsforeninger og grundejerforeninger. Står man som boligkøber med drømmeboligen på hånden, kan det godt være svært at gennemskue, hvordan man bør forholde sig til denne dokumentation, når man i virkeligheden helst bare vil underskrive købsaftalen og komme videre. Især hvis der står andre interesserede købere på lur, som gerne vil have fingre i huset eller lejligheden.

Pas på faldgruber i forbindelse med køb af bolig

Mange mennesker kommer således galt af sted hvert eneste år, når de køber bolig. Hvis man kommer til at træffe en forhastet beslutning, og skriver under på en købsaftale uden at have sat sig ind i samtlige sagforhold vedrørende boligen og bolighandelen, kan det få vidtrækkende følger på længere sigt. Du kan for eksempel risikere, at din lejlighed er behæftet med en kommunal tilbagekøbs klausul, hvilket kan føre til et fald i boligens værdi.

Der kan også være dårlig økonomi i foreningen, for eksempel i form af risiko fyldte og usikre lån, som kan medføre en pludselig og stejl stigning i den månedlige ydelse. Dette kan også afstedkommes af planlagte projekter i ejendommen – for eksempel opførelse af altaner eller anlæggelse af nyt tag. Hvis man i forvejen har sat sig, så økonomien lige nøjagtig passer, skal der små marginaler til at vælte læsset.

Undgå at drømmeboligen bliver til et mareridt med en dygtig boligadvokat

Hvis du vil sikre dig, at du træffer den rette beslutning ved køb af bolig, bør du få en boligadvokat til at kigge dokumentationen igennem, førend du skriver endeligt under på købsaftalen. Med et advokatforbehold i købsaftalen får advokaten fjorten dage til at læse alle vigtige dokumenter, som hidrører fra boligen, igennem, og dermed har de bedste forudsætninger for at vejlede dig vedrørende handelen.

Læs mere på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder